#. Iedereen is creatief!

Creativiteit is geen talent, het is een vaardigheid. Iedereen kan tot creatieve oplossingen komen met de juiste tools, mindset, proces en sfeer!

#. Kleine stappen

Verandering is spannend, en creatief denken komt niet vanzelf. Daarom werk ik met praktische, tastbare instrumenten, die je morgen zelf in elk overleg en project kan inzetten. Geen grootst innovatie– of verandertraject, maar heel praktisch anders doen. Door anders doen ga je anders denken. En anders samenwerken. De beste leerschool is de praktijk!

#. Train de trainer

Na afloop kunnen mensen zelf direct met het geleerde aan de slag, hebben ze tools in handen en zijn ze ambassadeur voor de organisatie.

#. Eerst de vraag, dan 't middel

Het belangrijkste onderdeel van het ontwerp-proces is: wat is precies de probleemvraag? Vanuit daar ontwerpen we het proces (obv design thinking of creative problem solving) en kiezen we de relevante  creatieve methodieken.

#. Persoonlijke groei

Creatief denken is soms net therapie: het mooiste vind ik als er tijdens een sessie bij mensen een luikje in het hoofd opengaat: oh, zo kan ik ook naar dit probleem kijken! Creativiteit gaat over nieuwe invalshoeken en perspectief.

#. Pool aan professionals

De Creatieve Werkvloer werkt samen met een pool aan professionele creatieven voor projecten en workshops.

PROCESONTWERP
Design Thinking (DT) en Creative Problem Solving (CPS)

Het ontwerp van de sessies baseer ik op een mix van Design Thinking (DT) en Creative Problem Solving (CPS). De ‘double diamond’ hieronder wordt veel gebruikt binnen Design Thinking om de fases te verduidelijken. Hoewel een creatief proces een organische en itererende flow heeft, biedt dit model inzicht en richtlijnen voor het nemen van de juiste stappen in de probleemdefiniëring, de oplossing en ontwerp en de implementatie.

Pin It on Pinterest

Share This