#. Iedereen is creatief!

Creativiteit is geen talent, het is een vaardigheid. Iedereen kan tot creatieve oplossingen komen met de juiste tools, mindset, proces en sfeer!

#. Toolset - Skillset - Mindset

‘Anders doen’ kan spannend zijn, en creativiteit komt niet altijd vanzelf. Daarom werk ik met praktische, tastbare instrumenten, die je morgen zelf in elk overleg en project kan inzetten. Geen grootst innovatie– of verandertraject, maar heel praktisch anders doen. Door anders doen ga je anders denken. De beste leerschool is de praktijk!

#. Train de trainer

Na afloop kunnen mensen zelf direct met het geleerde aan de slag en hebben ze tools in handen. Dus geen ‘consultancytraject’, maar jullie zélf leren tot betere ideeën met elkaar te komen.

#. Eerst de vraag, dan 't middel

Het belangrijkste onderdeel van het ontwerp-proces is: wat is precies de probleemvraag? Vanuit daar ontwerpen we het proces. Het beste uit Design Thinking,  Creative Problem Solving (CPS), de creatiespiraal en/of The Artist’s Way combineer ik hiervoor. Ik pin me niet vast op één methodiek.

#. Persoonlijke ontwikkeling

Creatief denken is soms net therapie: het mooiste vind ik als er tijdens een sessie bij mensen een luikje in het hoofd opengaat: oh, zo kan ik ook naar dit probleem kijken! Creativiteit gaat over nieuwe invalshoeken en perspectief.

#. Netwerk professionals

De Creatieve Werkvloer werkt samen met professionele creatieve makers en trainers die ik mogelijk inzet als co-host voor jullie vraag.

PROCESONTWERP
Design Thinking (DT) en Creative Problem Solving (CPS)

Het ontwerp van de sessies baseer ik op een mix van Design Thinking (DT) en Creative Problem Solving (CPS). De ‘double diamond’ hieronder wordt veel gebruikt binnen Design Thinking om de fases te verduidelijken. Hoewel een creatief proces een organische en itererende flow heeft, biedt dit model inzicht en richtlijnen voor het nemen van de juiste stappen in de probleemdefiniëring, de oplossing en ontwerp en de implementatie.

Pin It on Pinterest

Share This