Find Your Why (sessie voor individuen)

Ontdek het bestaansrecht van jouw (nieuwe) onderneming.

‘People don’t buy what you do, they buy why you do it’ ~ Simon Sinek

Toen ik besloot als freelancer te gaan werken, had ik wel een vaag gevoel over wat ik wilde doen: ‘iets met creativiteit’, want dat was immers mijn achtergrond. Maar ik voelde ook dat ik mijn levenspad, mijn medische historie en wat ik daarin geleerd had, ik op de een of andere manier wilde, nee sterker nog, móest integreren in mijn business. Ik had een missie. Een opdracht. Maar welke dan precies?

Het ontdekken van mijn eigen ‘Why-How-What’, oftewel de Golden Circles van Simon Sinek, gaf mijzelf en mijn onderneming (De Creatieve Werkvloer, de site die je nu bezoekt), richting en letterlijk doelwit. Ik ontdekte dat je Why feitelijk helemaal niet gaat om het formuleren van je perfecte baan of de tagline voor je merk. De Why is groter dan dat. Het omvat je levensvisie. Het mooie is dat als je die hebt ontdekt, het vanuit daar eenvoudiger is je ideale baan of onderneming vorm te geven.

 

Je ‘Why’ staat voor jouw impact en contributie aan de wereld, je ‘How’ is hoe je dat op dagelijkse basis tot leven brengt, je ‘What’ is wat je praktisch doet.

Mijn Why geeft me een ankerpunt – het is een zinnetje waar ik steeds naar terugkeer als ik moet kiezen tussen welke opdracht ik wel of niet accepteer: ‘Helpt dit mij dichter bij mijn doel te komen en krijg ik er energie van?’ Het is de bron en diepere motivatie waarvanuit ik werk en geeft mij houvast op het moment dat zaken wat minder gaan. Trouw blijven aan mijn waarden, is wat mij als mens gelukkig maakt (en in deze gedachte ben ik niet de enige). Doelgericht leven is iets anders dan waardevol leven.

Vertellen wat je doet is vaak niet moeilijk, vertellen waarom je iets doet is al lastiger – maar hierin zit wel de onderscheidingskracht tussen jou en al die andere (creatieve) zzp’ers. Bij netwerkborrels onthouden mensen een goed gesprek of persoonlijk verhaal. Het is op je ‘why’ waarmee je connect met een ander.

People don’t buy what you do, but why you do it.

Aldus Simon Sineks wereldberoemde TED-talk:

Hoe werkt een why-sessie?

Als zelfstandige, of als creatief maker leg je vaak je hart, emotie, en je persoonlijke levensvisie in je werk. Je creatie komt vaak vanuit een plek van betekenis. Het ontdekken van je Why en How is gebaseerd op deze persoonlijke verhalen. Ik maak gebruik van de methodiek opgesteld door Simon Sinek.

Met een Why-sessie ontdek je de rode draad, en daarmee de diepere motivatie (visie, bestaansrecht) van jouw (toekomstige) onderneming. We gaan ook op zoek naar de How en de What.

Een sessie duurt ongeveer 3 á 4 uur, met een aantal weken later een tweede contactmoment. Ik zorg voor calorieën en de juiste vragen 🙂 Kosten: €340,- excl 21% BTW.

Ik heb al verschillende zzp’ers mogen begeleiden in dit proces. Dit is wat enkelen ervan vonden!

Ergens weet je wel wat je ‘why’ is, maar zie ‘m maar eens boven water te krijgen. Door met een prettige luisteraar én doorvrager als Femke aan te slag te gaan, heb ik de basis onder dat wat ik doe scherp gekregen. Heel waardevol om die rode draad te pakken te krijgen! Intensief, open sfeer, en de nodige ‘nazorg’ – met zo’n sessie kan ik echt verder.
Femke van der Wijk

Eigenaar, Conceptualist & Tekstschrijver, Studio Vander

Het was vooral een prettige bevestiging, en voelde als scherpstellen, als met de lens van een camera: ik herken wat ik zie, maar het beeld verscherpt. Wat ik doe heeft andere én betere woorden gekregen.
Elien van Helden

Facilitator, Eigenaar van Goed Idee Lien!, Noorderpark Trust

A good match with a coach is the key ingredient, and Femke truly was that for me. She offered good steps and insights for me, and provided me with a competent guidance giving me ideas on how to achieve my goals.
Christina Pfeifer

Art Director, Zeppa

Benieuwd of de Why – How – What is wat jij zoekt? Bel me vrijblijvend voor advies.

Femke Deckers | 06 – 43 98 61 70 | Amsterdam
femke@decreatievewerkvloer.nl

Pin It on Pinterest

Share This