Find Your Why

VERBIND COLLEGA’S EN VERSCHERP JE VISIE

Simon Sinek zegt het al: ‘start with why’. Weet jij waar de organisatie in de kern écht voor staat? Een heldere WHY geeft richting aan je HR-beleid en schept verbintenis tussen collega’s. Wat is het waar jullie ’s ochtends in essentie je bed voor uitkomen?

Het ontdekken van de ‘Why’ en ‘How’ vormt een mooi startpunt voor het aanscherpen van de visie en missie. De ‘Why’ staat voor de impact en contributie aan de wereld, de ‘How’ is hoe je die impact tot leven brengt (je uitgangsprincipes). De ‘What’ zijn de activiteiten die je praktisch doet. Hoewel een Why identiek kan zijn tussen twee organisaties, zit je unieke vingerafdruk in de combinatie van deze Why, How en What.

People don’t buy what you do, they buy why you do it – aldus Simon Sinek in zijn beroemde TED- talk.

Ik begeleidde verschillende teamsessies en sessies voor individuen (zzp) volgens Sineks officiële methodiek, en de WHY heb ik uiteraard ook voor mijn eigen business onderzocht. Mijn WHY biedt mij een ankerpunt – het is dat zinnetje waar ik steeds naar terugkeer als ik moet kiezen tussen welke opdracht ik wel of niet accepteer: ‘Helpt dit mij dichter bij mijn missie te volbrengen en krijg ik er energie van?’ Het is de bron en diepere motivatie waar vanuit ik werk en geeft mij houvast op het moment dat de zaken wat minder gaan. Trouw blijven en leven naar je waarden, is wat geluk brengt. Doelgericht leven is iets anders dan waardevol leven.

Vertellen wat je doet is vaak niet moeilijk, vertellen waarom je iets doet is al lastiger – maar in de combinatie van je WHY, HOW en WHAT zit wel de onderscheidingskracht tussen jou en die andere organisaties. Het is het WHY-niveau waarop je in gesprekken echt ‘klikt’ met een ander.

Wat levert een ‘Find Your Why’-sessie op?
Met een WHY-sessie ontdek je de rode draad, en daarmee de diepere motivatie (visie, bestaansrecht) van jouw onderneming. Een sessie leidt tot:

  • input voor formuleren of aanscherpen van de visie en missie,
  • draagvlak, omdat je de WHY samen ontdekt
  • teambuilding: mensen maken kennis met elkaars drijfveren en diepere motivatie
  • ambassadeurs van je organisatie. Mensen die weten waarom ze doen wat ze doen, (én zijn in staat dit te verwoorden) en communiceren hiermee een (consistente) boodschap.

Hoe werkt een ‘Find Your Why’-sessie?
De sessie is gebaseerd op de officiële methodiek van Simon Sinek. We maken gebruik van de persoonlijke verhalen. De reden waarom je voor organisatie werkt, komt namelijk uit een plek van betekenis.

Kosten & Tijdsinvestering:
Een teamsessie duurt ongeveer 4 uur. Kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de exacte wens, maar start vanaf €750,- (excl. 21% btw). Bel: 06-43986170

Ben je zzp’er en wil je met een individuele sessie op zoek naar de kern van jouw (toekomstige) onderneming? Bekijk hier WHY-sessie voor zelfstandigen

Nu zo achteraf zien we dat de WHY er altijd is geweest, maar dat de HOE nog wel eens is veranderd en aangepast. Als team van Samen DOEN zijn we tot een prachtige WHY gekomen.

De mensen die vooraf twijfels hadden over het nut van een hele middag met de WHY bezig te zijn, zijn achteraf ontzettend tevreden met de opbrengst.

Femke heeft een prettige manier om de boel te leiden, veel mooie werkvormen en is strak in de tijd.”

Jennie Post

Manager, Samen DOEN

Ergens weet je wel wat je ‘why’ is, maar zie ‘m maar eens boven water te krijgen. Door met een prettige luisteraar én doorvrager als Femke aan te slag te gaan, heb ik de basis onder dat wat ik doe scherp gekregen.

Heel waardevol om die rode draad te pakken te krijgen! Intensief, open sfeer, en de nodige ‘nazorg’ – met zo’n sessie kan ik echt verder.

Femke van der Wijk

Eigenaar, Studio Vander

Het was vooral een prettige bevestiging, en voelde als scherpstellen, als met de lens van een camera: ik herken wat ik zie, maar het beeld verscherpt. Wat ik doe heeft andere én betere woorden gekregen.

Elien van Helden

Eigenaar van Goed Idee Lien!, Noorderpark Trust

Gerelateerde workshops

Benieuwd of deze Why-sessie is wat je zoekt? Bel me vrijblijvend voor gratis advies.

Femke Deckers | 06 – 43 98 61 70 | Amsterdam
femke@decreatievewerkvloer.nl

Pin It on Pinterest

Share This