WERKSESSIE

FIND YOUR WHY

Verbind collega’s en verscherp je kern. Volgens de officiële methodiek van Simon Sinek.

Simon Sinek zegt het al: ‘start with why’. Weet jij waar de organisatie in de kern écht voor staat? Een heldere WHY geeft richting en verbindt collega’s. Waar kom je ’s ochtends in essentie je bed voor uit? Wat is jullie gemene deler?

Het ontdekken van de ‘WHY’ en ‘HOW’ vormt een mooi startpunt voor het aanscherpen van de visie en missie. De WHY staat voor je impact en contributie aan de wereld. De HOW is hoe je die impact tot leven brengt (je waarden of principes). De WHAT zijn de activiteiten die je op dagelijkse basis doet. Hoewel een WHY identiek kan zijn tussen twee organisaties, zit je unieke vingerafdruk in de combinatie van deze WHY, HOW en WHAT.

“People don’t buy what you do, they buy why you do it”
~ aldus Simon Sinek in zijn beroemde TED- talk.

Ik begeleidde WHY-sessies voor teams en individuen (zzp) volgens Sineks officiële methodiek. De WHY heb ik uiteraard ook voor mijn eigen business onderzocht. Mijn WHY biedt mij een ankerpunt – het is dat zinnetje waar ik naar terugkeer als ik moet kiezen tussen welke opdracht ik wel of niet accepteer. Ik stel mezelf de vraag: ‘Helpt dit mijn missie te volbrengen en krijg ik er energie van?’

De WHY is mijn bron en diepere motivatie waar vanuit ik werk. Het geeft mij houvast op het moment dat de zaken wat minder gaan. Trouw blijven en leven naar je waarden, is wat gelukkig maakt. Doelgericht leven is iets anders dan waardevol leven.

Vertellen wat je doet is vaak niet moeilijk, vertellen waarom je iets doet is al lastiger. Maar het is op dit ‘waarom-niveau’ waar je in gesprek met de ander echt ‘klikt’.

Wat levert een ‘Find Your Why’-sessie op?
Met een WHY-sessie ontdek je de rode draad, en daarmee de diepere motivatie (visie, bestaansrecht) van jouw onderneming. Een sessie leidt tot:

  • Input voor het formuleren of aanscherpen van je visie en missie.
  • Omdat je de WHY samen ontdekt creëer je draagvlak.
  • Teambuilding doordat mensen kennismaken met elkaars drijfveren en diepere motivatie
  • Ambassadeurs van je organisatie. Want mensen die weten waarom ze doen wat ze doen, én in staat zijn dit te verwoorden, communiceren een consistente boodschap.

Hoe werkt een Find Your Why-sessie?
De sessie is gebaseerd op de officiële methodiek van Simon Sinek. We werken op basis van persoonlijke verhalen. De reden dat je voor deze organisatie werkt, komt namelijk uit een betekenisvolle plek – en die schuilt in verhalen.

Investering:
Een teamsessie duurt ongeveer 4 uur. Kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en de exacte wens, maar start vanaf €1150,- (excl. 21% btw). Bel: 06-43986170

Ben je zzp’er en wil je met een individuele sessie op zoek naar de kern van jouw (toekomstige) onderneming? Bekijk hier WHY-sessie voor zelfstandigen

Zo achteraf zien we dat de WHY er altijd is geweest, maar dat de HOE nog wel eens is veranderd. Als MT zijn we tot een prachtige WHY gekomen.

De mensen die vooraf twijfels hadden over het nut van een hele middag met de WHY bezig te zijn, zijn achteraf ontzettend tevreden met de opbrengst.

Femke heeft een prettige manier om de boel te leiden, veel mooie werkvormen en is strak in de tijd.”

Jennie Post

Manager, Samen DOEN

Wij hebben enorm genoten van de WHY-sessie met Femke. Zij begeleidde ons met veel vrolijkheid en passie door de verschillende vragenrondes en diverse methodes.

Femke heeft ons geïnspireerd anders te denken en samen met het team de WHY van AGE Media te ontdekken. Een perfecte basis om op verder te borduren en een uitstekende activiteit voor teambuilding.

Gregory Edelenbos

Creative & YouTube Strateeg , AGE Media

Ergens weet je wel wat je ‘why’ is, maar zie ‘m maar eens boven water te krijgen. Door met een prettige luisteraar én doorvrager als Femke aan te slag te gaan, heb ik de basis onder dat wat ik doe scherp gekregen.

Heel waardevol om die rode draad te pakken te krijgen! Intensief, open sfeer, en de nodige ‘nazorg’ – met zo’n sessie kan ik echt verder.

Femke van der Wijk

Eigenaar, Studio Vander

Het was vooral een prettige bevestiging, en voelde als scherpstellen, als met de lens van een camera: ik herken wat ik zie, maar het beeld verscherpt. Wat ik doe heeft andere én betere woorden gekregen.

Elien van Helden

Eigenaar van Goed Idee Lien!, Noorderpark Trust

Benieuwd of een WHY-sessie is wat je zoekt? Bel me vrijblijvend voor advies.

Femke Deckers | 06 – 43 98 61 70 | Amsterdam
femke@decreatievewerkvloer.nl

Pin It on Pinterest

Share This