AANBOD

workshops, maatwerktrajecten en werksessies

“Wat wil je zien gebeuren?” Deze vraag vormt het uitgangspunt voor een maatwerksessie. Op basis hiervan ontwerp ik processtappen en combineer ik een mix van werkvormen om jouw doel te bereiken. Hieronder vind je een greep uit de creatieve toolbox en het vaste workshopaanbod op open inschrijving.

BRAINSTORM ALS EEN EXPERT!

Ontdek de geheimen van écht effectief brainstormen. Leer de belangrijkste technieken, maak kennis met het creatieve proces en leer hoe je tot de juiste probleemvraag komt. Het resultaat? Meer originele en nuttige ideeën! Schakel mij in als facilitator voor een bestaande vraag (werksessie) of boek een workshop. Maak van je volgende brainstorm een succes!

WORKSHOP CREATIEF DENKEN

Wat is creativiteit eigenlijk? Hoe pas je het effectief toe? Hoe vergroot je je eigen creatieve houding en vaardigheden? Hoe krijg je de probleemvraag scherp? Leer in een praktische training (learning-by-doing) de basis van creatief denken en CPS (Creative Problem Solving) en vergroot jullie creatief zelfvertrouwen op de werkvloer!

UNIEK THEATERCOLLEGE - De kracht van de creatieve mindset

NIEUW! Een interactieve voorstelling (40 minuten) met 7 creatieve houdingen voor de werkvloer en het leven.

Op de werkvloer moeten we flexibeler of 'innovatief' zijn.  Maar welke basishoudingen liggen daaraan ten grondslag? Want hoe vóelt dat eigenlijk, out-of-the-box-denken? Het ‘nog-niet-weten’? De status quo doorbreken?

In dit theatercollege combineert Femke theaterspel (haar persoonlijke verhaal) en college (haar vakkennis) op unieke wijze. Het resultaat is een bijzondere cross-over: theater en creativiteitstheorie wisselen elkaar af!

Femke neemt je mee langs haar proces van zelf-innovatie: een rommelige reis na een intensieve rugoperatie. Je ziet, krijgt en voelt 7 creatieve houdingen mee die belangrijk zijn binnen het vakgebied van de creativiteit en innovatie.

Een voorstelling voor mensenlevens én organisaties in verandering! Boek hem nu!

(deze voorstelling stond al op diverse festivals en congressen)

FIND YOUR 'WHY'

Weet jij waar jouw organisatie in de kern voor staat? Welke bijdrage jullie leveren aan het leven van andere mensen? Wat collega’s verbindt? Een heldere 'WHY' helpt je om de visie en missie aan te scherpen. In deze WHY-sessie volgen we de officiële werkmethodiek van Simon Sinek. 

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP: het leven biedt altijd mogelijkheden!

werksessie voor persoonlijke ontwikkeling

Het leven is geen geijkt pad en we worden allemaal op onze eigen manier geconfronteerd met grote en minder grote uitdagingen. Een creatieve mindset helpt flexibeler met obstakels omgaan. Ik bied workshops om je persoonlijk handelen te verrijken. Met denktechnieken uit zowel de toegepaste creativiteit als de artistieke hoek zet je jezelf makkelijker in de oplossingsstand. Je leert meer opties zien en creëren. Ongemakkelijke gevoelens kun je anders te duiden - ze  zijn vaak onderdeel van het proces. De inhoud is gebaseerd op CPS (Creative Problem Solving) en mijn persoonlijke levenslessen (zie mijn recent verschenen boek 'Schroef jezelf los').

Na deze sessie heb je concrete handvaten om dagelijkse werkvraagstukken op meer productieve (creatieve) wijze op te pakken. Dit vergroot gevoel van regie op je leven! Bel of mail me gerust voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. hello@decreatievewerkvloer.nl | 06-43986170

 MAATWERK: WERKSESSIES EN CREATIEVE TRAJECTEN

BRAINSTORM ALS EEN EXPERT!

Bedenk betere ideeën dan de concurrent.

Een baanbrekend campagneconcept nodig? Out-of-the-box-ideeën voor een nieuw restaurant? Originele stationairy voor je productline? Haal meer uit je sessie met een goed georganiseerde brainstorm!

In een kring rondom een tafel ideeën uitroepen heet geen brainstorm, dat heet sparren. Een effectieve ideationsessie is hard werken! Brainstormen bestaat uit een formeel proces van divergeren, convergeren, clusteren en selecteren. Leer de basisregels en kom tot meer originele ideeën !

FIND YOUR WHY

Als aanscherping voor je visie en missie.

Een heldere Why geeft richting aan je HR-beleid, schept verbintenis tussen collega’s en helpt om je te positioneren in de markt. Waarvoor komen jullie ‘s ochtend je bed uit?

Simon Sinek zegt het al: start with why. Weet jij waar de organisatie echt voor staat? Welke bijdrage jouw organisatie levert aan de maatschappij? Wat jullie als collega’s verbindt? De Why en How vormen een mooi startpunt voor het aanscherpen van de visie en missie. Zowel voor teams als individuen (zzp).

ZET VERRASSENDE WERKVORMEN IN

Breng beweging op de werkvloer.

Zoek je als teamleider, manager, projectmanager andere manieren van (samen)werken? Als je anders met elkaar kijkt, krijg je ook andere uitkomsten. Vergroot het creatief denken en zet mensen in beweging!

Energie opwekken, groepsdynamiek, storytelling, plenaire discussie leiden: er bestaan veel alternatieven voor de standaard vergadertafel. Boeken met werkvormen genoeg, maar waar oefen je het? Tijdens Mix It!

ZAKELIJK TEKENEN

Visualiseer, en begrijp elkaar beter.

Denk jij ook wel eens: ‘Maar wat bedoel je met ‘de systemen aan elkaar koppelen?’. Of ‘Hoe zie jij dat dan voor je, die toekomstige afdeling?’ ‘Wat versta jij onder ‘bundelen?’.

Visualiseren maakt het abstracte concreet, en hiaten en mogelijkheden zichtbaar. Dit verbetert de kwaliteit van besluitvorming en maakt vergaderingen korter, leuker en effectiever. Dat geeft energie!

STORYTELLING

Verbind mensen met verhalen.

Wil je nieuwe business modellen concretiseren, werknemers bij je organisatie te betrekken, klantreizen tot leven te brengen, je idee verspreiden?

Storytelling is de kracht van het verbinden. Wijsheid, normen en waarden worden het best overgebracht via verhalen. Niet via een saaie powerpoint of een A3-poster aan de muur. Verhalen leven, spreken tot de verbeelding, en niet onbelangrijk: ze worden onthouden en doorverteld.

Customer Journey Mapping

Zie kansen en creëer oplossingen die ertoe doen

Denk je dat je dienstverlening beter kan? Wil je het fietsparkeer-probleem oplossen? Kan het HR-acquisitiebeleid beter? Design Thinking helpt je stapsgewijs naar een goede, gedragen oplossing.

Service Design Thinking is een steeds populairdere innovatiemethodiek, die zich baseert op empathie, learning-by-doing, experiment en multidisciplinaire teams. De methodiek voor het oplossingen van complexe vraagstukken.

Pin It on Pinterest

Share This