AANBOD

workshops, maatwerktrajecten en werksessies

“Wat wil je zien gebeuren?” Deze vraag vormt het uitgangspunt voor een maatwerksessie. Op basis hiervan ontwerp ik processtappen en combineer ik een mix van werkvormen om jouw doel te bereiken. Hieronder vind je een greep uit de creatieve toolbox en het vaste workshopaanbod op open inschrijving.

workshop

Brainstorm als een expert!

Ontdek de geheimen van écht effectief brainstormen. Leer de belangrijkste technieken, maak kennis met het creatieve proces en ervaar hoe je de juiste sfeer creëert. Maak van je volgende brainstorm een succes!

workshop

Werkplezier en je creatieve mindset

Op zoek naar korter en leuker vergaderen, betere besluitvorming, vraagstukken oplossen met je creatieve mindset? Ervaar deze middag een mix aan werkvormen en pas ze met vertrouwen toe! Voor teamleiders en managers.

 MAATWERK: WERKSESSIES EN CREATIEVE TRAJECTEN

BRAINSTORM ALS EEN EXPERT!

Bedenk betere ideeën dan de concurrent.

Een baanbrekend campagneconcept nodig? Out-of-the-box-ideeën voor een nieuw restaurant? Originele stationairy voor je productline? Haal meer uit je sessie met een goed georganiseerde brainstorm!

In een kring rondom een tafel ideeën uitroepen heet geen brainstorm, dat heet sparren. Een effectieve ideationsessie is hard werken! Brainstormen bestaat uit een formeel proces van divergeren, convergeren, clusteren en selecteren. Leer de basisregels en kom tot meer originele ideeën !

FIND YOUR WHY

Als aanscherping voor je visie en missie.

Een heldere Why geeft richting aan je HR-beleid, schept verbintenis tussen collega’s en helpt om je te positioneren in de markt. Waarvoor komen jullie ‘s ochtend je bed uit?

Simon Sinek zegt het al: start with why. Weet jij waar de organisatie echt voor staat? Welke bijdrage jouw organisatie levert aan de maatschappij? Wat jullie als collega’s verbindt? De Why en How vormen een mooi startpunt voor het aanscherpen van de visie en missie. Zowel voor teams als individuen (zzp).

ZET VERRASSENDE WERKVORMEN IN

Breng beweging op de werkvloer.

Zoek je als teamleider, manager, projectmanager andere manieren van (samen)werken? Als je anders met elkaar kijkt, krijg je ook andere uitkomsten. Vergroot het creatief denken en zet mensen in beweging!

Energie opwekken, groepsdynamiek, storytelling, plenaire discussie leiden: er bestaan veel alternatieven voor de standaard vergadertafel. Boeken met werkvormen genoeg, maar waar oefen je het? Tijdens Mix It!

ZAKELIJK TEKENEN

Visualiseer, en begrijp elkaar beter.

Denk jij ook wel eens: ‘Maar wat bedoel je met ‘de systemen aan elkaar koppelen?’. Of ‘Hoe zie jij dat dan voor je, die toekomstige afdeling?’ ‘Wat versta jij onder ‘bundelen?’.

Visualiseren maakt het abstracte concreet, en hiaten en mogelijkheden zichtbaar. Dit verbetert de kwaliteit van besluitvorming en maakt vergaderingen korter, leuker en effectiever. Dat geeft energie!

STORYTELLING

Verbind mensen met verhalen.

Wil je nieuwe business modellen concretiseren, werknemers bij je organisatie te betrekken, klantreizen tot leven te brengen, je idee verspreiden?

Storytelling is de kracht van het verbinden. Wijsheid, normen en waarden worden het best overgebracht via verhalen. Niet via een saaie powerpoint of een A3-poster aan de muur. Verhalen leven, spreken tot de verbeelding, en niet onbelangrijk: ze worden onthouden en doorverteld.

Customer Journey Mapping

Zie kansen en creëer oplossingen die ertoe doen

Denk je dat je dienstverlening beter kan? Wil je het fietsparkeer-probleem oplossen? Kan het HR-acquisitiebeleid beter? Design Thinking helpt je stapsgewijs naar een goede, gedragen oplossing.

Service Design Thinking is een steeds populairdere innovatiemethodiek, die zich baseert op empathie, learning-by-doing, experiment en multidisciplinaire teams. De methodiek voor het oplossingen van complexe vraagstukken.

Pin It on Pinterest

Share This