AANBOD

workshops, maatwerktrajecten en werksessies

“Wat wil je zien gebeuren?” Deze vraag vormt het uitgangspunt voor een maatwerksessie. Op basis hiervan ontwerp ik processtappen en combineer ik een mix van werkvormen om jouw doel te bereiken. Hieronder vind je een greep uit de creatieve toolbox en het vaste workshopaanbod op open inschrijving.

(BEGELEIDE) BRAINSTORMSESSIE

Ontdek de geheimen van écht effectief brainstormen. Leer de belangrijkste technieken, maak kennis met het creatieve proces en leer hoe je tot de juiste probleemvraag komt. Het resultaat? Meer originele en nuttige ideëen! Schakel mij in als facilitator voor een bestaande vraag of boek een workshop. Maak van je volgende brainstorm een succes!

FIND YOUR WHY

Weet jij waar jouw organisatie in de kern voor staat? Welke bijdrage jullie leveren aan de levens van anderen? Wat collega’s verbindt? Een heldere WHY helpt je visie en missie aan te scherpen. Dit is een WHY-sessie volgens de officiële methodiek van Simon Sinek. 

TRAINING CREATIVITEIT

Wat is creativiteit eigenlijk? Hoe pas je het effectief toe? Hoe krijg je de probleemvraag scherp? Via welke stappen kom je van een 'los idee' tot geaccepteerde oplossing? Leer in een praktische training (learning-by-doing) de basis van creatief denken en CPS (Creative Problem Solving) en vergroot het creatief potentieel op de werkvloer!

ZOEK JE MAATWERK?

Heb je een vraagstuk waarbij je nieuwe inzichten zoekt? Bekijk voorbeelden en inspiratie. Met creatieve werkvormen en op basis van de procesmethodieken Creative Problem Solving (CPS)  en Design Thinking (DT) ontwerp ik sessies op maat. Bel gerust met je vraagstuk en ik denk vrijblijvend met je mee!

 MAATWERK: WERKSESSIES EN CREATIEVE TRAJECTEN

BRAINSTORM ALS EEN EXPERT!

Bedenk betere ideeën dan de concurrent.

Een baanbrekend campagneconcept nodig? Out-of-the-box-ideeën voor een nieuw restaurant? Originele stationairy voor je productline? Haal meer uit je sessie met een goed georganiseerde brainstorm!

In een kring rondom een tafel ideeën uitroepen heet geen brainstorm, dat heet sparren. Een effectieve ideationsessie is hard werken! Brainstormen bestaat uit een formeel proces van divergeren, convergeren, clusteren en selecteren. Leer de basisregels en kom tot meer originele ideeën !

FIND YOUR WHY

Als aanscherping voor je visie en missie.

Een heldere Why geeft richting aan je HR-beleid, schept verbintenis tussen collega’s en helpt om je te positioneren in de markt. Waarvoor komen jullie ‘s ochtend je bed uit?

Simon Sinek zegt het al: start with why. Weet jij waar de organisatie echt voor staat? Welke bijdrage jouw organisatie levert aan de maatschappij? Wat jullie als collega’s verbindt? De Why en How vormen een mooi startpunt voor het aanscherpen van de visie en missie. Zowel voor teams als individuen (zzp).

ZET VERRASSENDE WERKVORMEN IN

Breng beweging op de werkvloer.

Zoek je als teamleider, manager, projectmanager andere manieren van (samen)werken? Als je anders met elkaar kijkt, krijg je ook andere uitkomsten. Vergroot het creatief denken en zet mensen in beweging!

Energie opwekken, groepsdynamiek, storytelling, plenaire discussie leiden: er bestaan veel alternatieven voor de standaard vergadertafel. Boeken met werkvormen genoeg, maar waar oefen je het? Tijdens Mix It!

ZAKELIJK TEKENEN

Visualiseer, en begrijp elkaar beter.

Denk jij ook wel eens: ‘Maar wat bedoel je met ‘de systemen aan elkaar koppelen?’. Of ‘Hoe zie jij dat dan voor je, die toekomstige afdeling?’ ‘Wat versta jij onder ‘bundelen?’.

Visualiseren maakt het abstracte concreet, en hiaten en mogelijkheden zichtbaar. Dit verbetert de kwaliteit van besluitvorming en maakt vergaderingen korter, leuker en effectiever. Dat geeft energie!

STORYTELLING

Verbind mensen met verhalen.

Wil je nieuwe business modellen concretiseren, werknemers bij je organisatie te betrekken, klantreizen tot leven te brengen, je idee verspreiden?

Storytelling is de kracht van het verbinden. Wijsheid, normen en waarden worden het best overgebracht via verhalen. Niet via een saaie powerpoint of een A3-poster aan de muur. Verhalen leven, spreken tot de verbeelding, en niet onbelangrijk: ze worden onthouden en doorverteld.

Customer Journey Mapping

Zie kansen en creëer oplossingen die ertoe doen

Denk je dat je dienstverlening beter kan? Wil je het fietsparkeer-probleem oplossen? Kan het HR-acquisitiebeleid beter? Design Thinking helpt je stapsgewijs naar een goede, gedragen oplossing.

Service Design Thinking is een steeds populairdere innovatiemethodiek, die zich baseert op empathie, learning-by-doing, experiment en multidisciplinaire teams. De methodiek voor het oplossingen van complexe vraagstukken.

Pin It on Pinterest

Share This